Сладкарски сет за френски макарони силиконов шприц с накрайници + силиконова подложка

Любителите на сладкото изкушение, наречено френски макарони, имат своето улеснение при приготвянето им.

Сладкарски сет за приготвяне на френски макарони, който включва силиконов шприц с капак и 4 различни накрайника + силиконова подложка.

Шприцът е с диаметър 11 см. Силиконовата подложка съдържа 30 гнезда с диаметър около 3,5 см.

Подробните размери вижте на снимките.

Силиконовият шприц е удобен за оформяне и декорация на солени или сладки изкушения. С този страхотен инструмент можете да се развихрите в кухнята и да създадете невероятни сладкарски шедьоври или пък декорация за хапки и ордьоври. Удобен за захващане, силиконовият шприц е предпочитан инструмент за декорация на френски макарони. 

Комплектът включва:

  • основно тяло с широк отвор с капак за пълнене на крем и 4 накрайника за оформяне на различни декорации
  • силиконова подложка с 30 гнезда за оформяне на френски макарони.
Продукт: Сладкарски сет силиконов шприц с накрайници и силиконово килимче за приготвяне на френски макарони.

Материал: силикон

Подходящи за използване във фурна, микровълнова, фризер, миялна машина.


РЕЦЕПТА ЗА ФРЕНСКИ МАКАРОНИ:

Продукти

За тестото:

2/3 чаша бадемово брашно

1,5 чаши пудра захар

5 супени лъжици захар

3 белтъка

1 супена лъжица ванилов екстракт


* По желание можете да добавите багрила


За плънката:

7 супени лъжици омекотено безсолно масло

2 жълтъка

1/4 чаша захар или пудра захар

3,5 супени лъжици мляко

1 ч.л. ванилов екстракт


Приготвяне:

    Смесете бадемовото брашно с пудра захар. Няколко пъти го пресейте през сито.


    Загрейте фурната до 120 градуса. Поставете в тавата за печене силиконовото килимче за макарони.

    Смесете белтъците на средна скорост на миксера в суха купа, докато на повърхността избият въздушни мехурчета.

    Постепенно добавете захарта на тънка струя, екстракт от ванилия и увеличете скоростта на миксера. Захарта трябва да се разтвори напълно.

    Леко разбъркайте със силиконова шпатула белтъчната смес с брашното, което вече сте приготвили. Сместа трябва да е хомогенна. В идеалния случай, полученото тесто трябва да се стича на тежки гъсти капки от шпатулката.

    Сложете тестото в шприца и направете кръгли формички върху гнездата на силиконовата подложка. С рязко движение отрежете течащото тесто, така че да оформите малки опашчици.


    За да станат формите на кръгчетата еднакви, ударете тавата няколко пъти в кухненския плот.

    Оставете приготвената тава за 15 минути на стайна температура. Опитайте с пръст консистенцията на тестото. Ако то залепва за пръста ви, оставете го да престои още 10 минути.

    Печете макароните на 150 градуса в продължение на 14 минути. Когато изстинат, ги отделете от килимчето.

   

   Приготвяне на плънката

    Нарежете предварително омекналото масло на кубчета. Разбъркайте го, докато се получи еднородна смес.

    Отделно разбийте жълтъците със захарта до пълното й разтваряне. Добавете млякото и пак разбийте.

    Поставете сместа в тенджера на котлона и бъркайте на слаб огън, докато набъбне като пудинг, като внимавате да не загори.

    Върнете сместа в купата и бъркайте, докато се охлади отново на стайна температура.

    Съединете два по два макароните с плънката.


    Вашите френски целувки са готови!

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Сладкарски сет за френски макарони силиконов шприц с накрайници + силиконова подложка

Намерили сте го по-евтино

Доставка от 1 до 4 работни дни

Преглед и тест преди плащане

14 дни право на връщане

  • Модел: 53534
  • Наличност: 161
  • 19.99 лв.
Loading...