Преса за сладки комбинирана за миди, орехчета, шишарки, гъбки 14 бр. черупки с пълнеж

Метална преса за приготвяне на сладки с 14 гнезда за 4 вида формички - миди, гъбки, шишарки и орехчета.

Пресата е за направата на 14 черупки за пълнене с пълнеж. Едната страна на пресата е с гнезда, а другата е с изпъкнали форми, за да се оформят черупките.

Върнете се в детството и пригответе вкусни сладки в различни форми!

Уредът е масивен, изработен от метал и е с пластмасови дръжки. Може да се пече върху газов, електрически и керамичен котлон.

Приготвя се тесто, което се прави на топченца и се поставя в гнездата. Пресата се затваря, за да се изпекат и оформят черупките за сладки с пълнеж. Пече се около 5 минути.

Пресата има 4 формички орехчета, 4 формички шишарки, 3 гъбки и 3 мидички.

Размери:

Цяла дължина - 38 см.

Дължина на дръжката - 22 см.

Диаметър на пресата - 15,5 см.

Размери на гнездата:

Орехче - 2,5 х 3,3 см. Дълбочина на гнездото - 1 см.
Шишарка - 2,5 х 3,5 см. Дълбочина на гнездото - 1 см.
Мидичка - 3,5 х 3,6 см. Дълбочина на гнездото - 1 см.
Гъбка - 3 х 4,8 см. Дълбочина на гнездото - 1 см.  на пънчето и 1,5 см на шапката.

Материал: Метал и пластмаса.

Тегло - 1,2 кг.

Предлагаме и други видове метални преси за сладки, които можете да видите ТУК.

РЕЦЕПТА:

За тестото:

  • яйце - 1 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 125 гр.
  • кисело мляко - 100 гр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • щипка сол
  • ванилия - 1 прахче.

За крема:

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кристална захар - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • краве масло - 125 г.
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилия - 1 прахче
  • есенция ром

В купа се разбиват яйцето с пудрата захар, размекнатото масло, киселото мляко, щипка сол и ванилията. Прибавя се пресятото брашно и се замесва меко тесто.

Правят се топчета с големина на половината на гнездото и се поставят в предварително загрятата преса. Пекат се от двете страни до светло кафяв цвят, като пресата се обръща.

За крема се загравят половината от прясното мляко с кристалната захар. Към тях се прибавя разтвореното в останалото мляко брашно и се бърка бавно, докато се сгъсти.

Отделно се разбиват размекнатото масло с пудрата захар и се прибавят ванилията и есенция ром за аромат. Към масленият крем се прибавя по малко при непрекъснато бъркане изстиналия млечен крем.

Изпечените тестени черупки се пълнят с крема, като се слепват по две, за да се получи цяла формичка. Оставят се да престоят една нощ, за да омекнат.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Преса за сладки комбинирана за миди, орехчета, шишарки, гъбки 14 бр. черупки с пълнеж

Намерили сте го по-евтино

Доставка до 24/48 часа

Преглед и тест преди плащане

14 дни право на връщане

  • Модел: 52891
  • Наличност: 64
  • 20.89 лв.
Loading...